کتابشناسی و ماخذیابی بیداری اسلامی

کتاب کتاب شناسی و ماخذیابی بیداری اسلامی، نوشته ی کاظم سام دلیری، (پژوهشکده امنیت ملی) و توسط دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی منتشر شد.
امروز هیچکس نمی تواند منکر شود که جهان در حال عبور و گذار به سمت یک مرحله ی تازه است..وضعیتی که امروز در دنیا هست، وضعیت تحول است. اوضاع جهان در حال تبدیل به یک شکل جدید و هندسه ی جدید است. تحولاتی که امروز مشاهده می شود، از این جنس است، جنس تغییر، شکل عمومی دنیا، پیداست که به سوی تحولات تازه ای داریم پیش می رویم.
موقعیت ژئو پلیتیکی جهان اسلام به گونه ای است که آن را مورد طمع مستکبران و قدرتمندان جهان قرار داده است. وجود منابع و ذخایر عظیم انرژی و مواد معدنی و قرار داشتن در حساس ترین نقاط ژئو پلیتیک و ژئو استراتژیک جهان، وضعیتی خاص به کشورهای اسلامی بخشیده و اینها عواملی برای دخالت روز افزون کشورهای بزرگ در سطح منطقه است.
این خیزش که به درستی نام بیداری اسلامی بر آن نهاده شد، نه تنها پاسخی به گذشته شوم مسلمانان اسیر در چنگال استکبار، استبداد و مدرنیته غربی است که نوید بخش تغییراتی اساسی و بنیادین در ترتیبات و صورت بندی های اساسی منطقه و جهان است، که شکل گیری هندسه جدید قدرت یکی از محصولات آن است. در این معرکه، بر جبهه مقاومت است که ضمن شناخت سناریوهای آتی دشمن، تحرکات خود را برای سرعت بخشیدن به تحولات و به شکست کشاندن اهداف و راهبردهای آنان افزون کرده، راهبرد هایی مبتنی بر واقعیات میدانی را تدوین و اجرا نماید. اما تدوین راهبرد، برای تحریک و هدایت جنبش های مرسوم به بیداری، نیازمند شناخت وسیع از تهدیدها، فرصت ها، آسیب ها و قوت های جبهه خودی و دشمن و جنبش های مردم منطقه است، که در ادبیات مربوط به این حوزه مطالعاتی یافت می شود.
این اثر تلاشی است از پژوهشگران پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه عالی دفاع ملی برای شناساندن مطالعات نظری و تجربی پیرامون بیداری اسلامی تا شاید اندکی از خلأ علمی-پژوهشی موجود در حوزه ی یاد شده را برطرف نماید.